Hvad er Bindevæv?

Bindevævet er ét stort væv, der ved at folde sig rundt om og ind imellem muskler, knogler, organer, kar og nerver giver den form. Derfor kan bindevævsbehandlingen anvendes til at korrigere kropsholdningen.

Tidligere tillagde man ikke bindevævet nogen større betydning, men nyere forskning viser, at bindevævet er fyldt med et finmasket nervevæv, der er mere følsomt overfor fysiske og følelsesmæssige påvirkninger.

Et sundt bindevæv arbejder frit og arbejder med kroppens signaler. Det skifter imellem at være støttende, stabiliserende og elastisk. Når kroppen udsættes for belastende situationer som stress, traumer, uhensigtsmæssige arbejdsstillinger eller almindelig aldring, mindskes bindevævets elasticitet. Det ses f.eks. i ansigtet som rynker, smerter og manglende bevægelsesfrihed i kroppen. 

Teknikken har en positiv effekt på behandling af arvæv.

Hvorfor arbejde med bindevævet?

Hos Akademi Rosendalen kommer du til at arbejde med Rosenberg teknikken. Det er en terapiform, der er udviklet af Stanley Rosenberg, Rolfer og pionér indenfor bindevævsterapien.

Når du anvender Rosenberg teknikken i arbejdet med bindevævet, genvinder det sin elasticitet. Musklernes ydeevne bliver stærkere og kroppen rettes op i balance.

I arbejdet med bindevævet ser man kroppen som én helhed. Man søger at finde ind til årsagen til problemerne i stedet for at symptombehandle. Da bindevævet er ét stort samlet væv, er det ikke altid der, hvor smerten mærkes, at problemet er opstået

Nænsom behandlingsmetode for behandler og klient

Som bindevævsbehandler arbejder du altid blidt og inviterende, hvilket også gavner din arbejdsstilling så du ikke selv belastet af at give behandlingen.

Teknikken, er en blid metode, hvor man med en nærmest subtil berøring, inviterer kroppen til selv at arbejde sig ud af spændingerne og herved opstår en varig effekt.